Back to Blog

Vydejte se do Evropy s Baselinkerem

Image of Josef
Josef

Rozjezd pilotního provozu napojení zákazníků Mailstepu na všechny významné hráče v oblasti evropského on-line retailu je téměř za rohem. Dokážeme tak produkty, které nám v rámci fulfillmentu svěřili naši klienti do péče, nabízet zákazníkům na 55 tržištích na celém evropském kontinentu. To vše bez komplikované integrace, zavádění nových procesů i problémů spojených s vratkami a reklamacemi. A teď to nejlepší – ostré spuštění provozu našeho konektoru očekáváme v průběhu srpna, kdy našim zákazníkům zpřístupníme možnost registrace na jimi vybrané marketplaces.

Náš business model stál donedávna na dvou prostých, operativně i vývojově však velmi náročných pilířích: na kvalitní logistice a snadné expanze do zahraničí. Toho prvního jsme dosáhli díky nasazení stovek skladníků, implementaci těch nejnovějších technologií do našeho skladového procesu, vývojem i nekonečnou optimalizací našeho vlastního skladového systému a především díky obrovskému smyslu pro detail a zákaznickou spokojenost. Expanzi do zahraničí jsme pak umožňovali především díky dodání do druhého dne do domácností ve většině Evropské Unie, přímým lineholdům na největší trhy a napojení na desítky dopravců. Naši zákazníci tak směle mohli otevírat lokální mutace svých e-shopů a hledat další odběratele v zahraničí, zatímco my jsme je podpořili škálovatelným, spolehlivým a rychlým logistickým řešením.

A protože v konečném důsledku platí, že čím je náš klient úspěšnější a čím více zákazníků u něj nakupuje, tím zajímavější je vznikající situace i pro nás, chtěli jsme naše klienty při jejich expanzi na zahraniční trhy zásadně podpořit. Po dlouhém hledání správného řešení a nekonečných hodinách prosezených na meetingy s potenciálními dodavateli jsme nakonec našli společnou řeč s našimi severními sousedy a dohodli se se společností Baselinker na využití jejich produktu. 

Jedna z největších ecommerce platforem BaseLinker, s více než 400  integracemi, vstupuje na český a slovenský trh | ČeskéNoviny.cz

Posledních pár sprintů se tak naši vývojáři věnovali napojením právě tohoto doplňku na Mailship - náš zákaznický portál.

Výsledkem je tak rozjezd testovacího provozu v průběhu příštího týdne, kdy budeme společně s pěti vybranými klienty testovat synchronizaci produktů, objednávek a odesílání zboží zákazníkům. Nicméně - technicky se nejedná z naší strany o úplnou novinku a ani interní testovací proces neodhalil zásadní množství chyb. S oficiálním spuštěním tak počítáme přibližně v polovině srpna, kdy umožníme našim zákazníkům se, prozatím pouze po diskuzi s jejich dedikovaným account managerem, napojit na jimi vybrané marketplace, ať už to bude Amazon, Ebay, Allegro, německé Otto a další.

Spuštěním pouhého napojení však naše snaha nekončí. Do konce roku chceme celý proces onboardingu na jednotlivé marketplace našim zákazníkům zásadně streamlinovat - napojení se stane otázkou minut a několika kliků, všechny smluvní záležitosti automatizujeme a nabídneme i řešení pro automatickou synchronizaci produktů. Vývoj jednotlivých features pak můžete sledovat na naší veřejné roadmapě, která se na světlo světa podívá též v průběhu srpna.

A samozřejmě i tady na blogu :)

Chci více novinek

 


Jak dostat svůj online obchod z garáže do skladu? Začněte stěhovat ještě dnes.

Image of Josef
Josef

Začíná vám (kdysi) malý business přerůstat přes hlavu? Odesíláte objednávky stále ze zázemí své...

Read more

Když je vám sklad malý, jděte do většího. A nebo ne?

Image of Josef
Josef

Cestu z domácího prostředí do vašeho prvního skladu jsme si už popsali. Co ale dělat v případě, že...

Read more