Zpět na výpis

Někdy k rozvoji pomůže udělat odstup. A někdy to musí být odstup až o 15 km.

Image of Adriana
Adriana

Jsme dlouholetou českou jedničkou, za kterou přichází retaileři s poptávkou po kompletních logistických řešeních. Poskytování fulfillmentových a přepravních služeb ale není jediná parketa, ve které má Mailstep v plánu posouvat hranice profesionality a přístupu na míru. Velké věci už se vaří a k naplnění nových vizí bylo zapotřebí i několik změn.

Tou nejviditelnější je změna adresy, a to pro dynamicky rostoucí tým developerů, čítající v současné chvíli 70 členů. IT oddělení se koncem letošního září přestěhovalo z Horních Počernic do nového vývojového centra v pražském Karlíně, rojišti českých i světových startupů. Vznikl tak úplně první vývojářský hub společnosti. Ten nejen, že umožní týmu ajťáků pokračovat ve zdokonalování digitalizace v logistice, ale zejména dává týmu fyzický i pocitový prostor pro rozvoj. Možnost vytvořit si vlastní identitu a intenzivně posilovat budování kultury silných tahounů a lídrů.

„Postavit skladový systém už dnes umí každý. My ale chceme udávat trendy v logistice a fulfillmentu. Potřebujeme proto být v úzkém kontaktu s ostatními startupy, vzájemně se potkávat a inspirovat, a i proto jsme si vybrali Karlín, který je takový pražský Silicon Valley,“ dodává Josef Juriga, produktový manažer Mailstep.

A prostoru bude zapotřebí skutečně hodně. Velké cíle zaměstnají mnoho hlav a některé z nich IT týmu stále chybí. Hiring je v plném proudu a na své obsazení čekají pozice dvou nových týmů. A jak vypadá ideální kandidát na developera v Mailstepu? Nerozhodují roky zkušeností ani velká jména v CV. Největší důraz klademe na drive, kreativitu a vůli posouvat sebe a svěřené projekty neustále vpřed.

Projektový to-do list je nabitý k prasknutí. V testovacím skladu probíhají experimenty se systémem LESS, pracuje se na novém skladovém systému a přichází další a další inovace.

„Všechny nápady u nás dostávají podporu pro realizaci. Vzájemná spolupráce je založena na absolutní důvěře a téměř až toxicky otevřené zpětné vazbě vůči pracovním výkonům a všem zúčastněným. Jednotný návod zní: zkus cokoli, a když to nebude fungovat, tak to zkus jinak,“ upřesňuje Josef Juriga.

Digitalizace logistiky není zrovna obor, ve kterém by se dalo na našem trhu příliš opisovat. Na nová řešení přichází vývojáři často systémem „pokus-omyl-někdy win“. Právě to ale dělá z této oblasti skvělé místo pro seberozvoj a otevírá příležitost stát se opravdovým průkopníkem.


Vítejte ve světě Mailstepu | Mailstep

Image of Adriana
Adriana

Nabíráme na rychlosti a jsme tu stále pro Vás! Pickujeme, balíme, kompletujeme, expedujeme. Zkrátka...

Read more

Rozhovor se CEO Mailstepu pro Czech Crunch | Mailstep

Image of Adriana
Adriana

Se šéfem Mailstepu, Liborem Hudečkem, o jeho úkolu pomoci zejména menším a středně velkým e-shopům,...

Read more