Zpět

Mailstep a NutritionPro otevírají nové příležitosti

Image of Adriana
Adriana

Krabičkové diety s donáškou se v posledních letech těší obrovské oblibě. Toto pohodlné řešení stravování si získalo srdce a chuťové pohárky všech, kteří hledají rovnováhu mezi náročným harmonogramem všedních dní a zdravým životním stylem. 

Od krabiček s nutričně vyváženými jídly zpočátku zákazníci očekávali především pomoc se snížením váhy bez nutnosti držení drastických diet. Během posledních let se ale tento trend rozvinul a nyní nabízí nejrůznější programy stravování pro rozličné zdravotní cíle. Boxíky plné lahodných snídaní, svačin i hlavních jídel už tak nejsou jen fitness jídelníčkem, ale především pomocníkem, se kterým se najíte pravidelně a kvalitně bez nutnosti plánovat, chodit do obchodu nebo vařit. 

Jedním z nejdéle fungujících dodavatelů diet na míru s dovozem na českém trhu je NutritionPro, rychle rostoucí český startup z oblasti FoodTech se zájmem o to, aby se lidé stravovali zdravěji a cítili se lépe. Pro dlouholetou tradici a vysokou úroveň nabízených služeb jsme rádi, že se právě NutritionPro stalo naším úplně prvním, exkluzivním klientem tohoto druhu.

Úspěšný start revoluční spolupráce

Můžeme hrdě prohlásit, že jsme jediným fulfillment centrem v České republice, které v současnosti nejen uskladňuje, ale i kompletuje a expeduje rychloobrátkové zboží podléhající zkáze, a to vše se zajištěním striktního teplotního řetězce a same day delivery. Rozjezd projektu a jeho velký úspěch by nebyl možný bez obrovského nasazení našeho datového týmu a oddělení výroby, se kterými se nám povedlo do měsíce vymyslet od základu nový systém kompletace.

Pod Mailstep střechou rovněž za méně než dva týdny vyrostl na míru navržený chladicí prostor o velikosti 200 m2. Díky modulovému systému ho navíc můžeme kdykoli rozšířit o další potřebné metry, a to v rámci pár dní. S kvalitní chladicí technologií a skvěle vyškoleným personálem dopadlo třídenní testovací období na jedničku a od 6. dubna se tak vše mohlo rozjet v plném rozsahu.

Zatím putují desetitisíce krabiček z Mailstepu k tisícům klientů NutritionPro z Prahy, Kladna a okolí. Zanedlouho přibudou také domácnosti v Plzni, Hradci Králové, Pardubicích a Liberci.

IMG_3368-1

O efektivitě a nových možnostech 

Máme za sebou první měsíc krabičkového provozu, který nás v Mailstepu obohatil o další cenné zkušenosti, ale především naplnil očekávání klienta. NutritionPro čelilo před spuštěním naší spolupráce obvyklým problémům rychle rostoucího e-shopu (meziroční růst 500+ %), jako je neúměrné zvyšování nákladů na logistický a kompletační provoz a zbytečná diverzifikace lidských zdrojů. Dnes, s ušetřenými náklady a volnější kapacitou, se firma s nejlépe hodnocenou krabičkovou dietou na českém trhu může konečně naplno zaměřit na zlepšování svých služeb, rozšíření nabídky nebo pokračování v edukaci o zdravém životním stylu a výživě.

Práce na společném projektu s NutritionPro jsou teprve v začátcích. Na čerstvé, balené pokrmy kompletované v Mailstepu se mohou těšit i další regiony a kdo ví, kde se budoucí expanze jednou zastaví. Jedno je ale jisté. Podařilo se nám úspěšně otevřít dveře ke zcela nové kategorii FMCG klientů a my se těšíme, kam nás tato cesta ještě zavede.

IMG_3350

Zdroj fotografií: NutritionPro, Mailstep



Chcete se i vy zbavit starostí s logistikou?

Nechte si zpracovat nezávaznou nabídku. Rádi vám ukážeme náš sklad a vysvětlíme, jak funguje celý proces napojení. Zbavte se starostí s logistikou ještě dnes.

ZÍSKAT NABÍDKU


Spokojenost zákazníků je u nás na prvním místě! | Mailstep

Image of Adriana
Adriana

Protože je u nás v Mailstepu spokojenost zákazníků na prvním místě, rozhodli jsme se rozšířit...

Read more

Fulfillment Mailstep chystá po převzetí Šmejcem expanzi v cizině | Mailstep

Image of Adriana
Adriana

Nová logistická centra a akvizice firem. To vše připadá do úvahy při plánované expanzi společnosti...

Read more